Al 80 jaar toonaangevend in service en vakmanschap

Afwas automaten

10 liter water voor een kompleet schone afwas. Dat is wat een beetje afwasautomaat tegenwoordig nog maar verbruikt. En er zijn zelfs machines die nog maar 6.5 of 7 liter verbruiken. Daar kun je met de afwasborstel niet meer tegen op. Behalve waterverbruik is bij afwasautomaten de kwaliteit en het gemak van inruimen ook van belang. Voor wat betreft het inruimen hebben verschillende fabrikanten verschillende systemen bedacht. Met neerklapbare rekken in korven tot speciale besteklades om meer ruimte over te houden. Qua kwaliteit zit er nog wel enorme verschillen tussen de merken.
Advies over een passende afwasautomaat Het is vaak lastig om te bepalen welke afwasautomaat nu het beste bij je eigen situatie past. Van alle kanten wordt informatie aangeboden en het is moeilijk om aan te geven wat hierin nu betrouwbaar en onafhankelijk is. Als je kijkt naar reviews op internet over bepaalde apparaten dan kun je niet stellen dat dit feitelijke informatie is. Iedereen kan hier zomaar zijn of haar mening op kwijt , ook mensen die belang hebben bij een goed of slecht review. Verder is het erg afhankelijk waar je het apparaat koopt. Als het apparaat via een bezorger net over je drempel gezet is en niet geinstalleerd en uitgelegd is door een vakkundig installateur, zijn er vaak gebruikersfouten , die niets te maken hebben met de kwaliteit van de machine. En in het begin heb je over het algemeen weinig problemen met een machine. Het is dan wel jammer als je er dan na een paar jaar gebruik achter komt dat de machine toch niet doet wat je er van verwacht had en wat iedereen toch wel schreef.

Consumentenbond Een onafhankelijk advies en testresultaat mag je wel verwachten van de Consumentenbond. Deze instantie test al jaren alles op het gebied van electronica en dus ook afwasautomaten. Hierbij worden alle apparaten getest in verschillende cathegorieen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op een makkelijke manier zien welke machine nu werkelijk alle voedselresten goed verwijdert , of de afwas goed droogt, wat nu werkelijk het energiegebruik is van de machine t.o.v. een ander merk, of er nog dingen opgevallen zijn waar je zelf niet aan gedacht had. Een nadeel van de methode van testen van de Consumentenbond is wel dat ze geen duurtesten uitvoeren. Dat wil zeggen dat ze alleen kijken naar het resultaat van de afwasautomaat op dit moment en niet naar de levensduur en kwaliteit van de machine na een heel aantal jaren. En die kwaliteit en levensduur is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden bij de keuze.
Ons advies In het advies dat u van ons in onze winkel krijgt zijn wij anders dan anderen. Doordat er enorm veel technische kennis aanwezig is bij onze mensen over deze apparaten , kijken wij met een ander oog naar deze machines en uw persoonlijke wensen. Op die manier proberen wij u op een makkelijke manier beter te informeren en te adviseren over alles dat met wassen te maken heeft. Dus loop gerust eens bij ons binnen met vragen en opmerkingen.